top of page
omena-
ricottapiirakka
60 min


-
Projects

Taikina ainekset:
-
Taikina:
-
125 g voita
-
3 kananmunaa
-
1 1⁄2 dl fariinisokeria
-
3 dl vehnäjauhoja
-
1 dl mantelijauhetta
-
1 tl leivinjauhetta
-
1 tl vaniljasokeria
Ricotta-kanelitäyte:
-
250 g ricottaa
-
1 kananmuna
-
1/2dl fariinisokeria
-
1 prk creme fraichea
-
1 tl kanelia
-
Pinnalle 2 isoa tai 3 pientä omenaa siivuina mantelilastuja
OHJE:
1.Pingotairtopohjavuoan(Ø22cm)pohjalleleivinpaperijavoitelereuna.Laitauuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.Sulatavoi.Vaahdotamunatjasokerisähkövatkaimellakuohkeaksi.Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Lisää muna- sokerivaahtoon jauhoseos, voisula sekä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaadataikinavuokaanjatasoitapinta.
4. Sekoitaricotta-täytteenaineetkeskenään.Levitätäytetaikinanpäällevuokaan.
5. Leikkaaomenatviipaleiksi.
6. Asetteleomenaviipaleetkauniistipiirakanpäälle.Ripottelepäällemantelilastut. Paista 35 – 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
bottom of page