top of page
omena-
ricottapiirakka
60 min
kello.png
annos.png
-

Projects

WhatsApp Image 2022-11-10 at 07.58.32 kopio.jpg
Taikina ainekset:
  • Taikina:
  • 125 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 1⁄2 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Ricotta-kanelitäyte:
  • 250 g ricottaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2dl fariinisokeria
  • 1 prk creme fraichea
  • 1 tl kanelia
  • Pinnalle 2 isoa tai 3 pientä omenaa siivuina mantelilastuja
OHJE:
1.Pingotairtopohjavuoan(Ø22cm)pohjalleleivinpaperijavoitelereuna.Laitauuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2.Sulatavoi.Vaahdotamunatjasokerisähkövatkaimellakuohkeaksi.Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Lisää muna- sokerivaahtoon jauhoseos, voisula sekä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaadataikinavuokaanjatasoitapinta.

4. Sekoitaricotta-täytteenaineetkeskenään.Levitätäytetaikinanpäällevuokaan.
5. Leikkaaomenatviipaleiksi.

6. Asetteleomenaviipaleetkauniistipiirakanpäälle.Ripottelepäällemantelilastut. Paista 35 – 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsä.
bottom of page