top of page

Vuohenjuusto-jauhelihapasteija

90 min

12 annosta

Vuohenjuusto-jauhelihapasteija

OHJE

  1. Ota lehtitaikina pakkasesta sulamaan.

  2. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit.

  3. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Mausta.

  4. Anna jauhelihan jäähtyä taikinan käsittelyn ajan.

  5. Puolita lehtitaikinapalat kahteen osaan. Kauli puolikas levy noin 15 cm x 15 cm kokoiseksi. Sekoita paistettu jauheliha ja Voihan Vuohi! Vuohenjuustokimpale keskenään.

  6. Laita noin 2 rkl täytettä levyn yläreunasta, jonka jälkeen leikkaa keskelle taikinaa 0,5 cm etäisyydelle toisistaan viiltoja pizzaleikkurilla tai veitsellä. Älä leikkaa loppuun asti, vaan jätä taikinan päähän noin 1 cm kanta.

  7. Aloita rullaus yläreunasta, ensin tiukemmin, sitten kevyesti.  Viillot jäävät pinnalle.

  8. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele siemenet pinnalle.

  9. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 15–20 minuuttia. Tarjoa teen tai salaatin kera.

AINEKSET

  • 200 g Voihan Vuohi! Vuohenjuustokimpale

  • 400 g jauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 1 pkt lehtitaikinaa (8 kpl)

VOITELUUN

  • 1 kananmuna

PÄÄLLE

  • seesamin siemeniä

bottom of page